Orosz válogatott irányító az Alba Fehérvár KC-nál

Sport, 2017.05.24

Az orosz válogatott irányító-átlövőjével, Olga Gorsenyinával erősített a székesfehérvári Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Balássi Imre elnök elmondta, hogy az értékeik megtartása volt a fő céljuk, ami többnyire sikerült is. A kulcsjátékosok közül hosszabbítottak a magyar válogatott beállóval, Mayer Szabinával, a korábbi válogatott kapus Herr Orsolyával, valamint a francia Claudine Mendyvel, a macedón Elena Gjorgievskával és a szerb Jelena Lavkóval.

A klubelnök közölte, az elmúlt 15 évben 13-szor nemzetközi kupában szerepelt a gárda,s célja az, hogy jövőre is megszerezze a kupaindulást jelentő helyek egyikét.

Kérdésre elmondta, hogy a szerb Biljana Bandelier, a brazil Daniella Piedade és a japán Isitate Majuko befejezi profi pályafutását, de rajtuk kívül is lesznek távozók. A fiatalok közül Pelczéder Orsolya, Májer Krisztina, Boldizsár Bianka, Hudra Enikő és Utasi Linda a következő szezonban is a csapatnál marad.

Deli Rita vezetőedző bejelentette, hogy az érkező játékosokkal hosszú távú szerződéseket kötöttek. Gorsenyina az orosz Kuban Krasznodartól érkezik Fehérvárra, a kétszeres EHF Kupa-győztes átlövő-irányítóra védekezésben és támadásban is számítanak.

Szintén csatlakozik az Alba Fehérvárhoz a volt magyar válogatott irányító, Temes Bernadett, aki a Vácot erősítette ebben a szezonban. Tőle azt várják, hogy a pályán és azon kívül is vezéregyéniség legyen.

Két fiatallal is bővül a keret: a volt ifjúsági és junior válogatott kapus, Mistina Kitty Kecskemétről, míg a beálló Sztankovics Réka az MTK-tól érkezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!