Öttusa Eb - Kasza otthonról szurkol

Sport, 2018.07.20

Nem a helyszínen szurkol a társainak Kasza Róbert, aki sérülés miatt kénytelen kihagyni a hazai öttusa Európa-bajnokságot.

"Nem megyek Székesfehérvárra, mert túlságosan fájna a szívem" - mondta telefonon az MTI érdeklődésére pénteken, a hagyományos férfiverseny selejtezőjének napján.

Kasza - aki tavaly az Eb-n és a vb-n is második volt egyéniben, a csapattal pedig győzött a kontinensviadalon - előzetesen biztos indulónak számított, de nem sokkal a kezdés előtt kiderült: combhajlítóizom-húzódása miatt elővigyázatosságból ki kell hagynia a hazai Eb-t, és majd csak a szeptemberi, mexikói világbajnokságra készülhet.

Ezzel kapcsolatban azt mondta, még nincs pontos diagnózis, nem lehet pontosan tudni, mi okozza a problémáját, de elképzelhető, hogy a derekából ered a fájdalom.

"Az utóbbi hetekben nem tudtam edzeni, ezért döntöttünk úgy, hogy kihagyom az Európa-bajnokságot. A jövő héten megpróbálok mozogni, és majd meglátjuk, mennyire bírom a terhelést" - mondta, egyúttal reményét fejezte ki, hogy rendbe jön és a vb-n már indulhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!