Öttusa Eb - Mojszejev vezetőedzőként küzd az érmekért

Sport, 2018.07.22

Hol a pálya széléről biztatja az orosz versenyzőket, hol velük együtt fut bemelegítéskor vagy levezetéskor a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon a kétszeres olimpiai bajnok Andrej Mojszejev, aki versenyzői pályafutását a londoni játékok után fejezte be.

A férfi öttusázás 1912 óta íródó ötkarikás történetében mindössze két sportembernek sikerült a duplázás, a svéd Lars Hallnak (1952, 1956) és neki (2004, 2008).

"A londoni olimpia után az orosz szövetség felajánlotta a vezetőedzői posztot, ami nem gyakorlati edzősködést jelent, mert elsősorban szervezéssel foglalkozom" - mondta a 39 éves Mojszejev az MTI érdeklődésére. - "Kidolgozom a válogatási elveket, megtervezem az edzőtáborokat, mikor, hol és kivel készüljenek a válogatottak, összeállítom az edzői stábot" - mesélte, hozzátéve, hogy a versenyzés nem hiányzik már neki, sportolóként elérte a célját.

Elárulta, hogy bár nosztalgiája nincs, azért a korábbi korszakot jobban szerette, mert az változatosabb, érdekesebb volt, többféle élményt nyújtott neki. Most viszont jobban izgul az utódok szereplése miatt, mint egykor saját maga miatt, de összességében elégedett, mert megtalálta új helyét a sportágban és élvezi a munkáját.

Arra a kérdésre, hogy mi a konkrét célkitűzés a mostani kontinensbajnokságra, azt felelte: minél több érmet szerezni. Aztán hozzáfűzte, ez persze már nem elsősorban rajta múlik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!