Öttusa vk - Hat magyar induló Los Angelesben - ELŐZETES

Sport, 2018.03.23

Hat magyar öttusázó indul az idei világkupa-sorozat második versenyén, Los Angelesben.

A férfiak mezőnyében Demeter Bence - aki tavaly győzött Kaliforniában -, valamint Marosi Ádám, Tomaschof Soma és Szép Balázs, a nőknél pedig Kovács Sarolta és az idei első vk-n, Kairóban ezüstérmes Alekszejev Tamara szerepel. Vegyes váltóban a Tomaschof, Alekszejev kettőst indítja a két kapitány.

Martinek János, a férfiak szakvezetője a válogatásra vonatkozóan az MTI érdeklődésére pénteken elmondta, hogy a hazai, kecskeméti vk-forduló mellett egy külföldi vk-versenyen indulhatnak azok, akik erre jogot szereztek, s ezekhez jön még a hazai bajnokság.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, hogy náluk kicsit más a helyzet, mert pillanatnyilag kevesebb a bevethető felnőtt versenyző, a juniorok esetében viszont idén még a korosztályos versenyek élveznek prioritást.

"Jövőre változik a helyzet, mert többen belépnek a felnőtt korosztályba, ráadásul elkezdődik majd az olimpiai kvalifikáció" - mondta, hozzátéve: ebben az évben még mérlegelni kell, hogy ha egy junior jó eredményt ér el, milyen lehetőséget kapjon a felnőtt mezőnyben.

Los Angelesben hétfőn és kedden a selejtezőket rendezik meg, majd szerdán a női, csütörtökön pedig a férfi döntőre kerül sor, végül pénteken lesz a vegyes váltó.

A vk-sorozat március elején kezdődött Kairóban, majd a Los Angeles-i forduló után a nemzetközi mezőny május elején Kecskeméten találkozik, annak a hónapnak a végén pedig Szófiában lesz a negyedik verseny. A döntőt júniusban rendezik Asztanában. Az Európa-bajnokságra július közepén Székesfehérváron, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig szeptemberben, Mexikóvárosban kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!