Öttusa-vk - Aranyérmes a Kovács, Demeter vegyesváltó Kecskeméten

Sport, 2017.05.08

Az egyéni versenyeket követően vegyesváltóban is szereztek érmet a magyarok a kecskeméti öttusa-világkupán: a Kovács Sarolta, Demeter Bence kettős az első helyen végzett a hétfői zárónapon.

A magyar páros a 2x100 méteres úszásban a hatodik időt érte el a 14 duót felvonultató mezőnyben, a vívást viszont nagyszerű teljesítménnyel magabiztosan megnyerte. Lovaglásban - melyben három akadályverésért, illetve minimális időtúllépésért kapott pontlevonást - ismét hatodik lett, összesítésben pedig az első helyen állt három szám után.

A lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futás rajtjánál a fehéroroszok követték a magyarokat kis különbséggel, a többi ellenfél jelentősebb hátrányban volt, az akkor harmadik helyezett oroszok már 25 másodperccel később rajtoltak. Kovács és Demeter a kombinált számban megőrizte pozícióját, így egyéni sikerüket követően együtt is kiemelkedően szerepeltek.

A tavaly világbajnok Kovács a szombati női egyéni versenyben harmadik volt, míg Demeter vasárnap a férfiak küzdelmében ezüstérmet nyert.



Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

-------------------------------------------------
1. Magyarország (Kovács Sarolta, Demeter Bence) 1464 pont (úszás: 1:59.60 perc/311 pont, vívás: 19 győzelem/7 vereség/260 pont, lovaglás: 278 pont, lövészet-futás: 11:25.74/615 pont)
2. Fehéroroszország (Tacjana Haldoba, Ilja Palazkov) 1455
3. Csehország (Natalie Dianova, Jan Kuf) 1444


A vk-sorozat februárban kezdődött - Demeter Bence győzelmével - Los Angelesben, és jól szerepelt ott az ötödikként végző Kasza Róbert is. Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyesváltóban.

A kecskeméti fordulót követően a sorozat negyedik viadalát a lengyelországi Drzonkówban rendezik május utolsó hétvégéjén, míg a vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban. Az Európa-bajnokságra július közepén Minszkben kerül sor, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig augusztus végén Kairóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!