Párbajtőr GP - Négy magyar a nők versenyének főtábláján

Sport, 2018.03.24

Négy magyar vívó léphet pástra vasárnap a női verseny főtábláján a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

A 231 fős mezőnyből a szombati selejtezőben a 16 kiemeltnek, köztük a világranglistát vezető, olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesének nem kellett vívnia.

A csoportkör két magyar párbajtőrözőnek sikerült kiemelkedően, Kun Anna és Budai Dorina zárta hibátlan mérleggel ezt a szakaszt, így ők - további 14 társukkal együtt - csatlakoztak a kiemeltekhez.

A főtáblán megmaradt 32 helyért direktkieséses - már nem 5, hanem 15 tusig tartó - asszók következtek. A magyarok közül Mihály Kata vette sikerrel az akadályokat, aki a második párharcában Fekete Laurát győzte le. Muhari Eszter is közel állt a továbbjutáshoz, őt egy találat választotta el a főtáblától, míg Szabó Rékát öt.

A nők mezőnyében 25 magyar párbajtőröző indult.

A pénteki férfi selejtezőből Koch Máté és Bányai Zsombor csatlakozott a kiemelt Rédli Andráshoz, így vasárnap hét magyar vívóért szoríthatnak a hazai szurkolók a MOM Sportban.

A 64-es táblán a férfiak 8.30-tól, a nők 10 órától vívnak a zárónapon, a döntős programra pedig - a négy-négy legtovább versenyben maradó induló részvételével - 19 órától kerül sor vasárnap.

A férfiak versenyét a legendás edző, Vass Imre, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!