Párbajtőr GP - Nincs magyar érmes a férfiaknál

Sport, 2018.03.25

A három főtáblára került magyar vívó közül egyik sem jutott el az éremcsatározásokig a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében.

A legtovább Koch Máté menetelt, aki két győzelem után kapott ki, ezzel a 13. helyen végzett.

Koch az első fordulóban simán verte az ukrán Vitalij Medvegyevet, majd a másodikban szorosabb és fordulatosabb asszóban a Rio de Janeiróban, 2016-ban olimpiai bajnok Park Szang Joungot. A dél-koreai 4-1-re és 7-3-ra is vezetett, de Koch a második szünet után feljavult, majd fokozatosan felzárkózott, és 10-10-nél egyenlített. Ezután a vezetést is átvette, és bár Park 12-10-ről még visszazárkózott, az utolsó három tust a magyar párbajtőröző adta.

"Park az elején elment, aztán edzőm tanácsát megfogadva elkezdtem vívni - utalt arra a 18 éves Koch, hogy sokáig nem akciózott elég bátran. - 12-10-nél megéreztem, hogy nyerhetek, kicsit ezért meg is remegett a kezem, így tudott ellenfelem egyenlíteni, de aztán mégis sikerült felülkerekednem."

A kétszeres egyéni világbajnok Nikolai Novosjolov viszont már nagy falatnak bizonyult ezúttal a magyar vívó számára, aki a legjobb 16 között hét tussal kapott ki tapasztalt, 37 éves észt ellenfelétől.

"Szerettem volna őt is legyőzni, mint tavaly a heidenheimi világkupán, de érezhető volt, hogy most felkészült belőlem, máshogy vívott, mint akkor" - mondta, majd úgy folytatta: "harmadszor indultam a budapesti Grand Prix-n, de most először kerültem fel a főtáblára, és a legjobb magyar lettem, ezért elégedett vagyok".

Az egyéniben tavaly vb-bronzérmes, 2014-ben Európa-bajnok Rédli András, aki a 16 kiemelt egyikeként a pénteki selejtezőt kihagyta és csak vasárnap kapcsolódott be a küzdelmekbe, a későbbi ezüstérmes Alex Favával szemben egyetlen találattal alulmaradt az első fordulóban: 4-7-ről fordított 12-9-re, majd a francia dolgozta le hátrányát, a 13-13-nál következő ráadásban pedig utóbbi szúrt pontosan.

"Tiszta a lelkiismeretem, szeretnék magamra haragudni, de nem tudok. Nem érzem úgy, hogy valamit is elrontottam volna. Változatos, jó asszót vívtunk, csak a végeredmény fájó" - mondta az MTI-nek a vereség után, hozzátéve, hogy elsőre azért jobb lett volna egy könnyebb ellenfelet kapni.

Bányai Zsombor ugyanebben a szakaszban kilenc tussal kapott ki a japán Ito Inocsitól.

Eredmények:

férfiak, Vass Imre emlékverseny:

a 64 között:
Koch Máté-Vitalij Medvegyev (ukrán) 15-8
Alex Fava (francia)-Rédli András 14-13
Ito Inocsi (japán)-Bányai Zsombor 15-6

a 32 között:
Koch-Park Szang Joung (dél-koreai) 15-12

a 16 között:
Nikolai Novosjolov (észt)-Koch 15-8

negyeddöntő:
Fava-Bogdan Nyikisin (ukrán) 15-10
Jonathan Bonnaire (francia)-Kano Koki (japán) 15-14
Szergej Hodosz (orosz)-Marco Brinkmann (német) 15-14
Max Heinzer (svájci)-Novosjolov 15-12

elődöntő:
Fava-Bonnaire 15-14
Heinzer-Hodosz 15-10

döntő:
Heinzer-Fava 15-13

A végeredmény: 1. Max Heinzer, 2. Alex Fava, 3. Jonathan Bonnaire és Szergej Hodosz, .... 13. Koch Máté, ... 33. Rédli András, ...51. Bányai Zsombor
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!