Petrov Iván: remek évzáró volt a győri úszóbajnokság

Sport, 2016.12.19

Petrov Iván, a Győri Úszó SE vezetőedzője szerint remek évzáró volt a csütörtöktől szombatig megrendezett SCITEC Open, amelyen 27 ország 850 versenyzője áll rajtkőre.

"Ez egy igazi szezonzáró +heppening+, két éve rendeztük az elsőt, azzal adtuk át egyben az uszodát is" - jelentette ki a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás-kapitánya hétfőn az M4Sport Sportreggeli című műsorában. A győriek egyik élversenyzője, Jakabos Zsuzsanna a hétvégén nem a Rába-parti városban, hanem Lausanne-ban versenyzett 25 méteres medencében, erről Petrov Iván azt mondta, büszkék arra, hogy egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel tér haza Svájcból.

A 2013-ban alakult győri klubról a vezetőedző közölte, idén már megnyerték a 25 és az 50 méteres csapatbajnokságot, az utánpótlásban pedig 16 korosztályos bajnoki címet szereztek.

"Jelenleg mintegy 300 igazolt versenyzőnk van, ebből nagyjából 280-an utánpótláskorúak" - mondta, hozzátéve, a jövő évi budapesti világbajnokságra öt úszójuknak van már szintje, és további két versenyző szeretné még elérni azt.

Az ugyancsak 2017-ben sorra kerülő győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról Petrov Iván úgy vélekedett, hogy mivel ők lesznek az esemény házigazdái, fontos, hogy jól felkészült versenybírókat tudjanak addigra odaállítani a medence partjára.

"Addig még van három verseny, de ha már holnap meg kellene rendezni az EYOF-ot, részünkről az sem lenne probléma" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!