Phjongcshang 2018 - Apolo Anton Ohno: a Liu-testvérek lenyűgöző versenyzők

Sport, 2018.02.19

Apolo Anton Ohno kétszeres olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó kijelentette, a Liu-testvérek lenyűgöző, óriási versenyzők.

"Erősek, gyorsak, és elegánsan korcsolyáznak. Sándorból árad a magabiztosság. Fiatalok, és emiatt éhesek a sikerre, ami az olimpián nagyon fontos lehet" - nyilatkozta a 2013-ban visszavonult 35 éves sportember hétfőn a Kossuth Rádiónak.

A férfiak 1500 méteres számában Liu Shaolin Sándor ötödik lett, Liu Shaoang pedig huszadikként zárt. Ezer méteren előbbi nyolcadik lett, utóbbit pedig kizárták a selejtezőben. Mindketten rajthoz állnak kedden, 500 méteren is.

"A Liu-testvérek lenyűgöző, óriási versenyzők. Remélem, élvezik, hogy itt vannak, és ha szépen koriznak, plusz szerencséjük is lesz, akkor találkozunk velük a dobogón" - vélekedett Apolo Anton Ohno, aki 2002-ben Salt Lake Cityben 1500, négy évvel később Torinóban pedig 500 méteren lett olimpiai aranyérmes.

Hangsúlyozta, a rövidpályás gyorskorcsolyában bármi megtörténhet, mindenkinek van esélye, ugyanakkor a téli olimpián a korábbi eredmények semmit nem jelentenek.

Ohno 2010-ben, még aktív versenyzőként kezdett szakkommentátorként tevékenykedni, jelenleg az NBC amerikai televízió stábját erősíti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!