Phjongcshang 2018 - Magyar szakemberek is fejlesztették a téli olimpia sportorvosi analitikai rendszerét

Sport, 2018.02.21

A GE Healthcare magyar és amerikai szoftvermérnökei készítették a phjongcshangi téli olimpiai analitikai rendszerét.

A vállalat tájékoztatása szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) közösen fejlesztett digitális analitikai rendszer (AMS) többféle információt gyűjt össze és tesz elérhetővé. Beleértve a sportolók vizsgálati eredményeit és diagnózisát, a képalkotó vizsgálatok (röntgen, MRI) eredményét, élettani információkat, sporteseményekkel kapcsolatos adatokat és a helyszínek adatait.

Az alkalmazás mindezek alapján valós idejű elemzéseket biztosít, amelyek segítségével az egészségügyi dolgozók személyre szabott kezelést nyújthatnak a sportolók részére. Továbbá beazonosíthatják az esetleges sérülések és betegségek tendenciáit és okait a játékok alatt. Az alkalmazás jelzi például azokat a helyszíneket és veszélyforrásokat, ahol kiugró számban fordulnak elő sérülések, vagy tömegesen fordulnak elő betegségek egy meghatározott helyen és eseményen.

A felhőalapú szolgáltatás megfelelő biztonsági ellenőrző eszközökkel van ellátva, és lehetővé teszi az orvosok számára az adatokhoz való internetes hozzáférést bárhol és bármikor - függetlenül attól, hogy a rendelőintézetben, a helyi kórházban, vagy éppen a szállodai szobájukban vannak-e.

"A digitalizáció révén a NOB célja az, hogy megakadályozza a világszínvonalú sportolók sérülését a világeseményeken" - mondta Richard Budgett, a NOB orvosi és tudományos igazgatója. "A nyári és téli olimpián 40 sportág képviselteti magát, és minden sportoló egyedülálló egészségügyi felügyeletet és gondoskodást igényel. Az AMS olyan információkat nyújt az egészségügyi személyzet részére, amelyek segítségével testre szabható a kezelés, így az olimpikonok a legjobb formájukban versenyezhetnek" - tette hozzá.

A rendszert a 2020-as tokiói játékokon is használja majd a NOB.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!