Phjongcshang 2018 - Szélvihar tombol Kangnungban

Sport, 2018.02.14

Bár az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása után sokkal melegebb van a phjongcshangi téli olimpia helyszínein, mégsem lett kegyesebb az idő az eseményhez, ugyanis a korcsolyasportoknak otthont adó Kangnungban jelenleg szélvihar tombol.

A dél-koreai játékok során talán először van fagypont felett a hőmérséklet, sőt, a Keleti-tenger partján lévő Kangnungban a tíz fokot is megközelíti, ugyanakkor olyan erős szél fúj a városban, hogy például a buszmegállók tábláit, vagy éppen a kordonokat szét kellett szerelni, mert a szél feldöntötte volna azokat. A táblákat aztán a földre fektették, hogy aki a vihar ellenére útnak indul, az lássa, hogy jó helyen várja-e az ötkarikás létesítményekhez tartó buszokat.

A süvítő széllökések olyan erősek, hogy több mobilsátrat megrongáltak, a fák és a közlekedési lámpák látványosan kilengenek. A járókelőknek táskájukkal vagy kezükkel kell eltakarniuk a szemüket a levegőben kavargó homok és hordalék miatt.

Bár a többi helyszínen, így Phjongcshangban és Dzsongszonban is okozott gondot a szél - szerdán például már a harmadik alpesi versenyszámot kellett elnapolni az erős légmozgás miatt -, de ott legfeljebb a rendezést tette lehetetlenné, károkat nem okozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!