Pjongcsang 2018 - A hóhiány és az angol nyelv komoly kihívást jelenthet Dél-Koreában

Sport, 2016.11.23

Siklós Erik szerint létesítményprobléma nem lesz, de a hó hiánya és az angolnyelvtudás hiánya komoly kihívást jelenthet a Dél-Koreában, a 2018-as téli olimpia országában.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) marketing és kommunikációs igazgatója szerdán reggel az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, a közelmúltban Pjongcsangban, a következő téli ötkarikás játékok helyszínén járt, ahol hatalmas fejlesztéseket látott, s ezért szerinte létesítményprobléma nem lesz, s biztos abban, hogy az ázsiai ország nagyszerű olimpiát fog rendezni.

Ugyanakkor szerinte gondot jelenthet, hogy nincs elegendő hó, illetve meglepődve tapasztalta, hogy az előkészítő bizottságban kevesen beszélnek megfelelő szinten az angolul, ami a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) is komoly problémát okoz a kommunikáció terén.

Siklós Erik kiemelte: hazai szempontból ez egy teljesen más téli olimpia lesz, mint a korábbiak, hiszen éremesélyekkel, akár aranyesélyekkel utaznak ki a magyar versenyzők.

"Rövidpályás gyorskorcsolyában olyan versenyzőink vannak, akikre hetente lehetünk büszkék, van egy fantasztikus snowboardosunk, Gyarmati Panka, aki bár megsérült, de van esély rá, hogy az olimpiáig magára találjon, s akkor még nem is említettem a síelő Miklós Editet" - fogalmazott az igazgató, akinek meggyőződése, hogy Pjongcsang idején, 2018 februárjában akár olimpiai láz is kitörhet Magyarországon, mert lesz kikért szurkolni.

A MOB marketing és kommunikációs vezetője beszámolt arról is, hogy a jeges létesítmények már elkészültek Dél-Koreában, a rövidpályás gyorskorcsolyázók például nem egészen egy hónap múlva világkupát fognak ott futni, s a Szöul és Pjongcsang közötti jelenlegi négyórás buszutat is másfél órás vonatozás váltja majd fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!