Rali Eb - Herczigék új versenybenzinnel indulnak Görögországban

Sport, 2018.05.30

Új versenybenzinnel szerepel a rali Európa-bajnokság (ERC) hétvégi, görögországi futamán Herczig Norbert.

A négyszeres abszolút magyar bajnok pilóta és navigátora, Ferencz Ramón a márciusi nyitányon hatodikként végzett az Azori-szigeteken, majd defektje ellenére 11. lett május elején a Kanári-szigeteken. A MOL Racing Team színeiben versenyző magyar páros Skoda Fabiájába az Akropolisz-ralin Hi5 elnevezésű, nemzetközi szabványoknak megfelelő versenyüzemanyag kerül.

A MOL és a Hexán közös szakértői csapata 2015-ben fejlesztette ki a MOL Racing Fuel RST üzemanyagot, amely a nemzetközi szövetség, az FIA előírásainak megfelelő, kifejezetten versenyfelhasználású benzin. A MOL elsőgenerációs versenybenzinével szemben az új, Százhalombattán kifejlesztett Hi5 üzemanyag sokkal inkább koncentrál az FIA R5 géposztályú versenyautók motorjainak az elvárásához. Az üzemanyag nemcsak a csúcskategóriás motorral rendelkező versenyautóknak nyújt gyorsabb nyomaték felfutási lehetőséget, hanem az alacsonyabb fordulatszámon üzemelő egyéb turbós versenyautók is élvezhetik a kigyorsításoknál érezhető erőtöbbletet - olvasható a cég közleményében.

Herczig és navigátora hosszú évtizedek óta az első magyar kettős, amely teljes szezont teljesít az ERC legmagasabb kategóriájában - két állomás után a tizedik helyen állnak a pontversenyben. A görögországi futam után Cipruson, majd Olaszországban, Csehországban, Lengyelországban és Lettországban versenyez a mezőny.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!