Rendhagyó ob-t rendeznek a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak - ELŐZETES

Sport, 2017.08.22

Különleges országos bajnokság veszi kezdetét szerdán a rövidpályás gyorskorcsolyázók számára, a versenyeket ugyanis nem egymást követő napokon rendezik meg.

A magyar szövetség (MOKSZ) honlapjának beszámolója szerint az ob gyakorlatilag olimpiai tesztverseny lesz, ugyanis éppen olyan ritmusban és annyi szünettel bonyolítják le a versenyeket, ahogy az majd a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián is lesz. Az esemény nem válogató, hanem az olimpiai keret számára szeretnék beállítani a szakemberek az optimális felkészülési edzéstervet.

Az ob-n 12 női és 18 férfi korcsolyázó indul. A mezőnyből a válogatott kerettagok közül egyedül Knoch Viktor hiányzik majd, mivel a negyedik olimpiájára készülő sportoló bokaszalag-sérüléssel bajlódik. A felépülésétől függ, hogy a bajnokság melyik szakaszába tud esetleg bekapcsolódni.

A versenyeket ezen és a következő héten szerdán és szombaton rendezik, majd a zárónap szeptember 4-én, hétfőn lesz a Gyakorló Jégcsarnokban. A program minden alkalommal 18 órakor kezdődik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!