Ritmikus gimnasztika Eb - Pigniczki Fanni indul egyéniben

Sport, 2018.05.12

A magyar színeket Pigniczki Fanni képviseli az egyéni versenyben a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, amelyet június első hétvégéjén rendeznek Guadalajarában.

A Magyar Torna Szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint a mezőnyt 16 ország 24 sportolója alkotja.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar válogatott vezetőedzője elmondta, a felkészülés hivatalosan novemberben kezdődött, és a négyfős egyéni válogatott tagjai egyenlő esélyekkel indultak a szereplés jogáért.

Mivel Juhász Anna novemberben megsérült és rehabilitációja jelenleg is zajlik, kiesett a versenyből, vagyis a szakvezetőnek a Pigniczki, Váray Míra, Kis Alexandra trióból kellett kiválasztania, ki a legjobb.

"A mentális és fizikális harcban is Pigniczki volt a legösszeszedettebb, Váray Mírát és Kis Alexandrát hullámzások jellemezték az egész felkészülés alatt. Nagyon fontos ez a verseny számunkra, ugyanis ez az Európa-bajnokság az utolsó kvalifikációs színtere az Európa Játékoknak" - nyilatkozta.

A guadalajarai Európa-bajnokságra a tavalyi, budapesti kontinenstornán lehetett kvalifikálni, akkor Kis Alexandra bizonyult a legjobb magyarnak.

Deutsch-Lazsányi hangsúlyozta, Váray és Kis immár teljesen más edzésmunkát végez, mint Pigniczki, hiszen előbbi kettő elkezdte a felkészülést a világbajnokságra.

A június elején sorra kerülő spanyolországi Európa-bajnokságon a juniorok egyéni versenyében Borda Korinna, Ákoshegyi Eszter és Locke Szonja képviseli Magyarországot, a felnőtt együttes kéziszercsapat tagjai pedig Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia és Kovács Jázmin lesznek.

A juniorok nyolc gyakorlatot mutatnak be, de csak a hat legjobb gyakorlat pontszámát adják hozzá a felnőtt együttes kéziszercsapat összpontszámához, így alakul ki az országok rangsora.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!