Ritmikus gimnasztika-vb - Keserédes elégedettséggel értékelt a vezetőedző

Sport, 2017.09.01

Keserédes elégedettséggel értékelte Pigniczki Fanni 32. és Kis Alexandra 37. helyezését Deutsch-Lazsányi Erika vezetőedző a Pesaróban zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon.

A magyar szövetség (MRGSZ) technikai bizottságának vezetője kijelentette, hogy mindkét magyar versenyző árnyéka volt önmagának élete első felnőtt vb-jén, sok hibával dolgoztak, és nem feltétlenül látványos, de szakmai szemmel súlyosnak mondható hibákat vétettek.

"Keserédes elégedettség van bennünk, hiszen ha azt nézzük, hogy Pigniczki Fanni a tudása hatvan százalékát hozta, Kis Alexandra pedig negyvenet, és ez az eredmény, akkor azt mondom, ennél sose legyen rosszabb" - idézi Deutsch-Lazsányi Erikát az MRGSZ beszámolója.

"A végső konklúzió az volt, hogy nem igazán tudtuk belőni a világbajnokság előtt, hol is van a helyük, és kishitűen azt gondoltuk, hogy a 24-es döntő nem elérhető, és ezt be is vonzottuk" - tette hozzá.

Hozzátette, óriási eredmény, hogy Pigniczki az első nap, a karika- és a labdagyakorlat után a 25. helyen állt, de ettől megijedt, és csütörtökön visszafogott tornát mutatott be.

"Meg kell tanulnia élni az ilyen lehetőségekkel. Alexandra nem kezdett jól az első napon, és nem volt meg a kellő rutinja, a folytatásban biztonsági gyakorlatokat akart bemutatni. Összességben nagyon jó, hogy van két olyan versenyzőnk, akik képesek kvalifikálni a világbajnoki döntőbe" - magyarázta a vezetőedző.

Hosszú pihenésre egyiküknek sem lesz lehetősége, mert három hét múlva egyesületi világbajnokságra utaznak Tokióba.


Összetettbeli és szerenkénti eredmények:

Pigniczki Fanni:

---------------
összetett: 55,950 pont (32. helyezés)
karika: 14,600 (29.)
labda: 14,600 (23.)
buzogány: 13,400 pont (47.)
szalag: 13,350 (33.)

Kis Alexandra:

------------
összetett: 54,800 (37.)
karika: 14,450 (31.)
labda: 13,600 (42.)
buzogány: 13,700 (40.)
szalag: 13,050 (38.)


Pénteken az egyéni összetett döntőjét rendezik az olaszországi ritmikus gimnasztika világbajnokságon, szombaton pedig az együttes kéziszercsapatok versenyeznek, ahol öt karikával Wehovszky Vivien, Németh Virág, Margaritisz Lili, Borsányi Patrícia és Katona Hanna, két kötéllel és három labdával pedig Wehovszky, Németh, Margaritisz, Borsányi és Kovács Jázmin Napsugár lép szőnyegre magyar részről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!