Roland Garros - Babos Tímea párosban negyeddöntős

Sport, 2018.06.04

Babos Tímea és Kristina Mladenovic három játszmában jutott negyeddöntőbe a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokság hétfői játéknapján.

Az első helyen kiemelt, Australian Open-győztes magyar, francia duó rögtön legelső adogatójátékát elveszítette a 13. helyen kiemelt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh párossal szemben, amely jól szervált, így 31 percnyi játék után előnybe került.

A második szettben a torna honlapja szerint alaposan javult Babosék adogatása, ráadásul fogadásban is jobban teljesítettek, így két brékkel 28 perc alatt egyenlítettek.

A döntő játszmában a magyar, francia duó kétszer is elvette az amerikai, cseh kettős adogatását, 5:3-as vezetésnél a mérkőzésért szerválhatott, ám az ellenfél ekkor még egyenlíteni tudott. Babosék két játékkal később, fogadóként jutottak mérkőzéslabdákhoz, amelyek közül a harmadikat kihasználva jutottak tovább.

Babos és Mladenovic párosa a negyeddöntőben a Hozumi Eri, Ninomija Makoto japán duóval találkozik.

"Nagyon nagy mérkőzés volt! Jól játszott az ellenfél, meg is lepett minket a játékával, pedig Madridban már találkoztunk, és akkor sokkal simábban nyertünk" - nyilatkozta honlapján Babos, aki kiemelte, hogí Melichar kifejezetten jól adogatott.

Hangsúlyozta, örül neki, hogy így tudtak küzdeni, nehéz helyzeteket oldottak meg jól, és végül fordítottak.

"Nagyon pozitív, ahogyan az utolsó gémekben játszottam. Ahogyan haladtunk a végéhez, úgy lett jobb és jobb a teljesítményem. A kezembe vettem az irányítást, gyakorlatilag egyet sem hibáztam" - folytatta Babos, aki a szervafogadásával kimondottan elégedett volt.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen az egyéniben időnként pont az hiányzik, hogy agresszívabb és bátrabb legyek" - írta.


Eredmény:

női páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Nicole Melichar, Kveta Peschke (amerikai, cseh, 13.) 4:6, 6:2, 7:5
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!