Roland Garros - Fucsovics nem bírt Edmunddal

Sport, 2018.05.31

Fucsovics Márton kikapott a 16. helyen kiemelt brit Kyle Edmundtól csütörtökön a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A világranglistán 45. játékos a kanadai Vasek Pospisilt búcsúztatta kedden, ezzel 2003 óta első magyar férfiként jutott a második fordulóba a párizsi Grand Slam versenyen. Előzőleg éppen edzője, Sávolt Attila lépett pályára a 64 között, aki akkor a harmadik körig jutott.

Az élete első Garros-főtábláján szereplő Fucsovics eddig egyszer játszott a dél-afrikai születésű, 23 éves Edmunddal, akitől tavaly Winston-Salemben, kemény pályán 6:2, 6:1-re kikapott a nyolcaddöntőben. Második csatájukat a januári Australian Openen elődöntős ellenfél kezdte jobban, aki alig rontott, két brékkel 4:0-ra elhúzott, majd 29 perc alatt besöpörte a nyitószettet.

A szombaton Genfben tornagyőztes magyar azonban nem késlekedett a válasszal, szórta a nyerő ütéseket, bátran ment fel a hálóhoz, és nemsokára már ő vezetett 5:0-ra. Edmund még szépített, de újabb 29 perc elteltével már 1-1 volt a játszmák állása.

A harmadik felvonás újabb fordulatot hozott, az ismét stabilan ütő brit 3:0-ra meglépett, majd megőrizte előnyét, és 5:2-nél ismét elvette Fucsovics adogatását, ezzel övé lett a játszma.

A negyedik szettben 2:2-nél a magyar teniszező három bréklabdát is elszalasztott, majd 3:4-nél brékhátrányba került, végül a világranglistán 17. Edmund kiszerválta a mérkőzést.

A találkozó 2 óra 16 percig tartott.

"Nagyon jó mérkőzés volt, nincs miért szégyenkeznem. Férfimunkát végeztem, mindent megpróbáltam, mindenemet otthagytam a pályán" - értékelt Fucsovics a közösségi oldalán megosztott videointerjúban. Emlékeztetett, a múlt heti genfi tornagyőzelme után jutott a második fordulóig a Roland Garroson, így - mint fogalmazott - jó két hetet zárt.

Kifejtette, fáradtság okozta az első szettben elkövetett hibáit, s tartott a brit jó tenyeres ütéseitől is, ám a második játszmában már bátrabban mert játszani, és próbálta élvezni az összecsapást. Kitért rá, Edmund a negyedik felvonásban hullámvölgybe került, így volt esély a döntő szettre is, ám végül ellenfele átlendült a holtponton.

"Szeretek ilyen játékosok ellen játszani, ilyen meccsekkel tudok fejlődni" - összegzett a 26 éves Fucsovics, aki számára ezzel véget ért a Roland Garros, mivel párosban szerdán kiesett az első fordulóban.


Eredmény:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Kyle Edmund (brit, 16.)-Fucsovics Márton 6:0, 1:6, 6:2, 6:3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!