Rövidpályás úszó-Eb - Hosszú aranyérmes 100 méter vegyesen

Sport, 2019.12.06

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 100 méter vegyesen pénteken a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A csütörtöki előfutamok során ugyan még csak a második időt úszta, az elődöntőből viszont már az első helyen jutott tovább a magyar kiválóság, akinek a 200 méter pillangó döntője után - mely során nagy hátrányt ledolgozva, óriási hajrával diadalmaskodott - nagyjából negyven perce volt a regenerációra.

Hosszú a dobogó felső fokáról a Himnusz után rögtön távozott, hiszen következett a vegyesúszás sprintszáma, ahol a háromszoros olimpiai bajnok rendkívül szoros csatában 57.36 másodperces idővel védte meg címét.

A 30 éves Hosszú a magyar úszósport történetének 1000. érmét szerezte felnőtt- és utánpótlás-világversenyeket együttvéve, és ez volt pályafutása 19. elsősége a 25 méteres kontinensviadalokon, amivel beérte az örökrangsor élén Cseh Lászlót.

"Megmondom őszintén, ez volt a taktika. Tudtam, hogy az olasz be fog kezdeni, ugyanakkor ő ennél hamarabb meg szokott halni. Az utolsó pillanatokra hagytam a hajrát, nagyon meg kellett nyomnom az utolsó víz alatti szakaszt, de azért még így is maradt bennem a száz vegyes miatt" - elemezte az MTI-nek először a 200 méter pillangó fináléját Hosszú, akinek nagyjából negyven perce volt a két döntő között.

"Nekem szerencsére ez elég, volt időm levezetni, az ISL-ben például van, hogy negyedóránként kell úszni, és nekem jobb, ha a száz vegyes előtt van egy szám, hiszen alapvetően nem vagyok sprinter" - ttte hozzá.

Hosszú a jubileumi ezredik magyar éremmel kapcsolatban megjegyezte, a pillangó eredményhirdetése közben Jakabos Zsuzsanna súgta meg neki, hogy "rajta áll, vagy bukik a dolog". Megjegyezte, kizárólag az aranyban gondolkodott, hiszen "úgy a szép az ezredik."



Eredmények:

női 100 m vegyes, Európa-bajnok:

--------------------------------
HOSSZÚ KATINKA 57.36 másodperc
2. Marija Kamenyeva (Oroszország) 57.59
3. Jenna Laukkanen (Finnország) 58.62
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!