Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - A magyarok tanulnak a hollandoktól

Sport, 2017.03.10

A magyarok tanulnak a hollandoktól a Rotterdamban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon: a hazai szövetség (MOKSZ) képviselői elsősorban a szervezés és rendezés kulisszatitkait próbálták ellesni a házigazdáktól.

Szeptember végén Budapesten rendezik az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat első állomását, ennek apropóján a holland szervezők pénteken körbevezették a magyar szakembereket az Ahoy Rotterdam nevű csarnokban, egyúttal igyekeztek válaszolni a felvetődő kérdésekre.

A bemutató során kiderült, hogy a holland szövetség kizárólag a jégért és az azon zajló eseményekért felelős, továbbá sportszakmai kérdésekben dönt. A világszínvonalú hang- és fénytechnikát a létesítmény biztosítja, amelyről persze egyeztetnek az Ahoy Rotterdam üzemeltetőjével. Ez azért is érdekes, mert a magyar csapat szerint technikai szempontból az egész idényt tekintve kiemelkedően a mostani vb a legjobb verseny. Ez persze nem meglepő azt figyelembe véve, hogy az 1971-ben átadott létesítményben minden adott ehhez, elvégre a könnyűzenei világ színe-java fellépett már itt. A teljesség igénye nélkül koncertet adott az Ahoy Rotterdamban a Led Zeppelin, az ABBA, a Depeche Mode, a Bon Jovi, Tina Turner, Phil Collins, Kylie Minogue, Christina Aguilera, Shakira és Britney Spears is.

A hollandok képviselője beszámolt az eseményen dolgozók étkeztetéséről, a versenyzők szállításáról, továbbá a VIP-termek, doppingszobák vagy éppen a vegyeszóna kialakításáról. Azt is elárulta, hogy pénteken azért iskolás gyermekekkel töltötték meg a lelátókat, mert nehéz lenne eladni a jegyeket a nyitónapi küzdelmekre, mivel akkor nem rendeznek döntőt - így viszont egyrészt növelik a sportág népszerűségét, másrészt a versenyzők örömére a hangulat is vb-hez méltó. Elmondása szerint hétvégén viszont már a fizető nézőkkel lesz tele az aréna.

A rendezést 250 önkéntes segíti, a versenyeket pedig 11 kamerával közvetítik, a vb-re 110 újságíró küldte el az akkreditációját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!