Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Egyéniben nem született érem, a váltók döntősök - ÖSSZEFOGLALÓ

Sport, 2017.03.11

Az 500 és 1500 méteres egyéni versenyekben nem született magyar érem, de mindkét magyar váltó döntőbe jutott a rotterdami rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.

A legrövidebb távon a férfiaknál mindhárom magyar a kisdöntőben szerepelhetett, Knoch Viktor azt megnyerve ötödik helyen végzett Liu Shaoang előtt, Liu Shaolin Sándor pedig címvédőként nyolcadik helyen zárt. A leghosszabb számban ugyan két magyar is volt a fináléban, de a nyolc legjobb között Liu Shaolinnek a hatodik, Knochnak pedig a hetedik hellyel kellett beérnie. Liu Shaoang ugyan megnyerte elődöntős futamát, szabálytalanság miatt azonban kizárták.

A nőknél Jászapáti Petra volt érdekelt a csatározásokban: a 18 éves szegedi korcsolyázó a várakozásokat felülmúlva 1500-on a kisdöntőben indulhatott, s végül tizedikként zárt. A legrövidebb távon a negyeddöntő jelentette számára a végállomást.

Magyar szempontból a nap fénypontja a váltók szereplése volt, mivel a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású négyes kisebb meglepetésre, míg a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba alkotta kvartett a papírformát igazolva bejutott a legjobb négy közé.

A nőknél Keszler Andrea arról beszélt, hogy vasárnap éremért szállnak majd harcba, ami reális cél lehet, mivel a szintén finalista japánokat meg szokták verni. A férfiaknál Knoch Viktor kijelentette, azért jöttek, hogy világbajnokok legyenek.

Vasárnap 14.20-tól mindkét nemnél az 1000 méter küzdelmeit, majd a legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőt, végül a váltók fináléit rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!