Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Heidum: gyors a jég

Sport, 2017.03.10

Heidum Bernadett szerint kifejezetten jó és gyors a jég a pénteken kezdődött rotterdami rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

A combcsontsérülése miatt az idény eddigi részét kihagyó versenyző az MTI-nek a helyszínen elmondta, hogy szerinte a férfiak akár nyolc másodperces köröket is korcsolyázhatnak, míg a nők 8,5-9 másodperces részidőket tudnak produkálni. Hozzátette, az mindig kérdéses, hogy a nagyszámú közönség hatására mennyire fog olvadni a jég.

Heidum elárulta, információi szerint a hollandok igazi show-t csinálnak majd a rendezvényből, s az 1971-ben átadott, több mint tízezer néző befogadására alkalmas Ahoy Rotterdam nevű csarnok a döntők előtt elsötétül, a versenyzőket egyesével, reflektorral megvilágítva mutatják be.

"Nekem még nem szóltak, de rajtszámom már van" - válaszolt mosolyogva a 28 éves gyorskorcsolyázó arra kérdésre, hogy tagja lesz-e a váltónak, amely szombaton az elődöntőben lép először jégre. A magyar csapat edzői korábban úgy nyilatkoztak, Heidum csak indokolt esetben indul majd a vb-n, mert nem szeretnék, hogy kiújuljon a sérülése.

Pénteken a három egyéni szám (500, 1000, 1500 m) selejtezőit rendezik, melyekben Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, illetve Jászapáti Petra és Keszler Andrea lesz érdekelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!