Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Heidum visszatérhet

Sport, 2017.03.11

Féléves kihagyás után Heidum Bernadett minden jel szerint visszatér a pályára a Rotterdamban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

A 28 éves versenyző combcsontsérülése miatt az egész idényt kihagyta, de szombaton valószínűleg ő lesz a magyar váltó negyedik tagja Jászapáti Petra, Keszler Andrea és Bácskai Sára Luca mellett az elődöntőben.

"Noha még nincs százszázalékos állapotban, rutinjával így is nagyon sokat segíthet a váltónak, mivel rendkívül stabil versenyző" - mondta Darázs István, a magyar szövetség gyorsasági szakágának vezetője.

A sportvezető kifejtette, hogy rendkívül nehéz lesz továbbjutni a házigazda hollandokat, az oroszokat és a kanadaiakat felvonultató futamból, de érdemes megpróbálni Heidummal, mert nem esélytelen a csapat.

Szombat délelőtt rangsoroló versenyt rendeztek az 500 és 1500 méteren a selejtezőben kiesett résztvevőknek. Egyedüli magyarként Keszler Andrea volt érdekelt: előbb a leghosszabb távon futamában harmadik lett, majd a legrövidebben győzött, így 1500-on a 31., míg 500-on a 26. helyen zárt.

A 14 órától zajló délutáni programban mindkét nemnél az 500 és 1500 méteres versenyeket, illetve a váltó elődöntőit bonyolítják le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!