Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Knochnak konkrét elképzelései vannak

Sport, 2017.03.11

Knoch Viktor konkrét elképzelésekkel fog előállni mint a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) sportolói bizottságának frissen megválasztott tagja.

"Nem beszéltem még olyan rövidpályás gyorskorcsolyázóval, aki szeretne olyan pályán versenyezni, amelyen palánk van a szivacsok mögött. Azt akarom elérni, hogy soha többé ne lehessen olyan viadalt rendezni, amelyen palánk övezi a pályát" - jelölte meg első számú célját Knoch, aki hozzátette, az utolsó, minszki világkupa-viadalon kettős csigolyatörést szenvedett az egyik versenyző, mert egy társával egyszerre csapódtak a szivacsba, amely mögött palánk volt.

A 27 éves magyar korcsolyázó azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan mi lesz a feladata és mennyi időre szól a mandátuma, de szerinte az ISU-nak már régen létre kellett volna hoznia ezt a testületet, mert mégiscsak a sportolók viszik vásárra a bőrüket, illetve őket érinti az összes szabályváltoztatás, amelyeket eddig a fejük felett hoztak meg.

"Egy kanadai lány volt a riválisom és tőle tudtam meg, hogy nyertem, amikor gratulált nekem" - árulta el az MTI-nek a váltóval világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Knoch Viktor.

Az ISU tavalyi kongresszusán döntöttek a sportolói bizottság létrehozásáról, amelyben mind a négy szakág egy-egy képviselője kap helyet, a rövidpályás gyorskorcsolyázók pedig a jelenleg zajló rotterdami világbajnokságon Knoch Viktort választották meg. A gyorskorcsolyázókat a lengyel Luiza Zlotkowska, a szinkronkorcsolyázókat pedig a svéd Nathalie Lindqvist képviseli majd. A műkorcsolyázók március végén a vb-n választják meg saját küldöttjüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!