Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Mindkét magyar váltó döntős

Sport, 2017.03.11

Mindkét magyar váltó döntőbe jutott a rotterdami rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.

Ez elsősorban a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású női stafétától volt bravúros teljesítmény. A magyar négyes sokáig a negyedik helyen haladt a 3000 méteres versenyben, de Jászapátinak orosz riválisát megelőzve sikerült a harmadik helyre feljönnie a hollandok és a kanadaiak mögé. Az egyik váltásnál aztán a tengerentúliak visszaestek az utolsó helyre, de közben az oroszok megelőzték a magyarokat. Ez a sorrend egészen a hajráig nem változott, az utolsó váltásnál viszont Keszler Andreának sikerült úgy belöknie Jászapáti Petrát, hogy az oroszok elé került a magyarok befejező embere. A szegediek 18 éves tehetsége pedig ezt a pozíciót biztosan védte meg. A vasárnapi fináléban a házigazdák mellett Kína és Japán lesz az ellenfél.

"A verseny felénél tudatosult bennünk, hogy képesek vagyunk megcsinálni. Nekem különösen gyógyír ez a szereplés, mert az egyéni versenyek után nagyon megzuhantam. Egyszerűen csapatként a legjobbat hozzuk ki egymásból" - mondta az MTI-nek Keszler Andrea, aki a három egyéni szám mindegyikében búcsúzott a selejtezőben.

A félévnyi kihagyás után visszatért Heidum Bernadett elárulta, félt attól, hogy nem bírja majd a tempót "élesben" és mindig a többieknek kell visszahozniuk a lemaradást, elmondása szerint azonban szerencsére kiválóan érezte magát a jégen. Jászapáti Petra azt emelte ki, hogy Keszler olyan erővel indította útjára a legvégén, hogy sikerült bevágnia az oroszok elé, azaz nem kellett előzéssel bajlódnia, csak védenie kellett a pozícióját.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba alkotta férfikvartettől viszont papírforma teljesítmény volt a fináléba kerülés. Ezt viszonylag magabiztosan teljesítette az 5000 méteres viadalon. Eleinte harmadikként "utazott" a kazah négyes előtt, majd előbb a kínai, aztán a kanadai stafétát is megelőzte, ráadásul utóbbi egyik tagja elesett, így a leszakadó kazahok miatt biztossá vált a továbbjutás. Az utolsó kanyarban az ázsiaiak utolsó embere megelőzte ugyan a kiengedő Liu Shaolint, de ez érdemben nem befolyásolt semmit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!