Rövidpályás gyorskorcsolya ob - Jászapáti és Liu Shaoang nyert 1500 méteren

Sport, 2017.08.23

A férfiaknál Liu Shaoang, a nőknél Jászapáti Petra nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának szerdai nyitónapján.

A leghosszabb táv selejtezőjében komoly meglepetés nem volt, így a férfiak fináléja nagy küzdelmet hozott a Liu fivérek és Burján Csaba között. Végül a szám 2016-os világbajnoki és idei Európa-bajnoki ezüstérmese, a fiatalabb Liu testvér haladt át elsőként a célvonalon bátyját megelőzve, harmadikként pedig Burján zárt. A hatos döntő másik három tagja kissé leszakadt a dobogós triótól.

A nőknél szintén a válogatott legjobbjai jutottak döntőbe, közülük az idei vb-n ezüstérmes váltó négy tagja harcolt meg az érmekért: Jászapáti Petra nyert Bácskai Sára Luca és Heidum Bernadett előtt, Keszler Andrea pedig lecsúszott a dobogóról, pedig alig fél másodperccel maradt el a győztestől.

Az ob gyakorlatilag olimpiai tesztverseny, ugyanis éppen olyan ritmusban és annyi szünettel bonyolítják le a versenyeket, ahogy az majd a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián lesz. Az esemény nem válogató, hanem az olimpiai keret számára szeretnék beállítani a szakemberek az optimális felkészülési edzéstervet. A versenyeket ezen és a következő héten szerdán és szombaton rendezik, majd a zárónap szeptember 4-én, hétfőn lesz a Gyakorló Jégcsarnokban. A program minden alkalommal 18 órakor kezdődik.


A szerdai eredmények:

férfi 1500 m:
1. Liu Shaoang (MTK) 2:34.243 perc
2. Liu Shaonlin Sándor (MTK) 2:34.438
3. Burján Csaba (PSN) 2:34.462

női 1500 m:
1. Jászapáti Petra (SZKE) 2:39.458 perc
2. Bácskai Sára Luca (MTK) 2:39.524
3. Heidum Bernadett (MTK) 2:39.661
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!