Sastin: elmondhatatlan érzés, ha itthon játsszák a magyar himnuszt

Sport, 2018.05.30

Az októberi budapesti világbajnokságra készül a birkózó Sastin Marianna, aki szülés után másfél hete bajnoki aranyéremmel tért vissza.

"Minden élsportoló álma, hogy hazai közönség előtt szerepeljen bármilyen nemzetközi versenyen, és ha az embernek itthon játsszák a magyar himnuszt, az elmondhatatlan érzés" - hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán a 2013-as budapesti vb-n aranyérmet nyerő Sastin.

A Vasas SC sportolója május 19-én, a 62 kilogrammos kategóriában szerepelt újra a tavalyi ob után, három és fél hónappal kisfia megszületését követően.

Kitért rá, szeretett volna minél hamarabb visszatérni a szőnyegre, bár a szülésnél komplikációk léptek fel, így előzetesen nem tudta, erre mikor kerülhet sor. Hozzátette, nem tudja megmondani, hogy áll jelen pillanatban, mert mint fogalmazott, "a magyar mezőny sajnos annyira gyenge, hogy még erőfelmérőnek is nagyon kevés volt" a kecskeméti ob.

A 34 éves birkózó elmondta, tréningeket már végez edző-férje, Wöller Ákos irányításával. Kifejtette: napi egy edzése van, az erőfejlesztés mellett heti háromszor küzd is, míg kétszer a technikára fordítják a hangsúlyt.

Előretekintve elmondta, a budapesti vb a legfőbb cél, először július végén Törökországban tervez indulni nemzetközi versenyen.

Megemlítette, bár kisfia elkerülni nem tudja a birkózótermeket, hiszen férjével ebben a közegben élnek, ám hogy a sportágat választja-e majd, az a saját döntése lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!