Sós Csaba: Milák Kristóf idén akár világcsúcsot is úszhat

Sport, 2018.03.22

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya szerint Milák Kristóf esélyes arra, hogy idén világcsúcsot ússzon.

A sportvezető a Digi Sport csütörtöki Reggeli Start című műsorában azt mondta: amilyen eredményt Milák például a tavalyi budapesti világbajnokságon 100 méter pillangón úszott, és amilyen állóképességi mutatói vannak, nem lenne meglepve, ha idén megdöntené Michael Phelps 200 pillangós világcsúcsát.

Sós emlékeztetett arra, hogy a Duna Arénában megrendezett vb-n 100 pillangón ezüstérmet nyert 18 éves versenyző akkor 200-on el sem tudott indulni, mert olyan erős volt a hazai mezőny.

A szövetségi kapitány a jövő heti debreceni országos úszó bajnokság kapcsán kifejtette: az idei Európa-bajnokságra számonként négy versenyzőt nevezhet, és több olyan versenyszám is van, ahol ennél több magyar úszó esélyes arra, hogy a kontinensbajnokságon az első hatba kerüljön. Sós konkrétan a férfi 200 méter pillangót és a 400 méter vegyest említette, majd hozzátette: még annak is karriermeghatározó tétje van, hogy ki lesz az ötödik 100 méter férfi gyorson, hiszen akinek az sikerül, tartalék lehet a budapesti vb-n bronzérmes férfi 4x100-as gyorsváltóban.

"Márpedig ha valamelyik nagyágyút pihentetni fogom a délelőtti előfutam során, és őt állítom be, majd a váltó később esetleg aranyérmet nyer, akkor az ötödik helyezett is ugyanúgy Európa-bajnoknak mondhatja magát, mint a többiek" - magyarázta Sós Csaba.

A szövetségi kapitány beszélt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról is - akinek szerinte akár kifejezetten jót is tehet a kihagyás, hiszen hat év óta gyakorlatilag egy napot sem pihent -, illetve a versenyző és férje, Shane Tusup közötti kapcsolatról.

"Nincs végleges döntés arról, hogy a kettejük közti edző-versenyzői kapcsolat véglegesen megszakadt volna, szakemberként pedig óhajtom is, hogy ez rendeződjön" - fogalmazott Sós Csaba, aki úgy érzi, a korábbi eredmények bizonyították, hogy Hosszú és Tusup szakmailag jól együtt tudnak működni - függetlenül a magánéletüktől, amelyhez szerinte senkinek, így neki sincs semmi köze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!