Superbike-vb - Új magyar csapattal folytatja Sebestyén Péter

Sport, 2019.12.05

Újonnan megalakult magyar csapattal és Yamahával folytatja pályafutását a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában idén 11. Sebestyén Péter, aki jövőre az első hat közé szeretne kerülni. Három év múlva pedig a világbajnoki cím a cél.

Az Oxxo Hungary Yamaha-Toth Team csütörtöki sajtótájékoztatóján a 25 éves motoros eddigi menedzsere, Stefano Favaro azt mondta, 2009 óta terelgette Sebestyén pályafutását, most azonban eljött az ideje annak, hogy "elengedje a kezét". Ennek egyik oka, hogy két évvel ezelőtt egy új projektbe kezdett, amelynek keretében az utánpótlás korosztályba tartozó fiatal motorosokkal foglalkozik.

Sebestyén úgy fogalmazott, abban, hogy az elmúlt 10 évben folyamatosan a nemzetközi mezőnyben tudott versenyezni, nagy szerepe van Favarónak, akinek sokat köszönhet.

"Az idei évben voltak nehézségeim, az év elején, Ausztráliában elért nyolcadik hely ugyanakkor nagy motivációt adott a szezon további részére, de hiába gyorsultam a végére, a technika sajnos nem volt megfelelő a jobb eredmény elérésére" - nyilatkozta Sebestyén, utalva arra, hogy eddigi csapata, a CIA Landlord Insurance Honda nem tudott a számára igazán versenyképes motort biztosítani.

"Természetesen sokat várok a Yamahától, de önmagában a motor nem hoz változást, ahhoz a csapat minden tagjának hozzá kell tennie a saját tudását, és akkor jó eredményt érhetünk el" - jelentette ki Sebestyén, aki 2020-ban az összetett hatodik helyének elérését célozza meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a korábban a gyorsasági kamion Európa-bajnokságról ismert Oxxo Hungary, és a gyorsaságimotorozásban több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező Team Toth egyesülésével jött létre az új magyar csapat, amely jövőre segíti Sebestyén versenyzését. A sportszakmai és a technikai felkészülés Tóth Imrének, a Team Toth csapatfőnökének a feladata lesz, miközben Sárosi Brúnó, az Oxxo Hungary csapatvezetője az egyéb feladatokat látja el.

"Biztosabb háttérrel tudunk nekivágni a szezonnak, és biztos vagyok abban, hogy az általunk biztosított technika lehetőséget ad majd Petinek arra, hogy a legjobb hat között zárja a versenyeket" - mondta Tóth Imre. Hozzátette: jövőre erős mezőnyre számítanak a Supersport kategóriában, több motoros a világbajnokság Moto2-es géposztályából "igazol át" ebbe a sorozatba. "Azt gondolom, hogy a mezőny egyik legjobb technikája lesz a miénk, és mivel Peti az utóbbi évben mentálisan és fizikailag is jó formában van, ezzel a Yamahával ott lehet majd a legjobbak között" - jelentette ki Tóth.

A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy a jövő évre kitűzött eredmény mellett a lehető legjobban szeretne összeszokni is a csapat, mert 2021-ben már az első háromban akarnak zárni Sebestyénnel, a végső cél pedig az, hogy 2022-ben világbajnoki címet nyerjen a magyar versenyző.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!