Svéd edző érkezik a férfi kézilabda-válogatotthoz

Sport, 2017.07.04

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) megállapodott a svéd Björn Sätherströmmel, a svéd szakember segíti majd Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány munkáját a férfi válogatottnál.

Az MKSZ keddi tájékoztatása szerint következő időszakban a Telekom Veszprém másodedzői teendőit is ellátó tréner 14 esztendeje edzősködik, az elmúlt kilenc évben a Bajnokok Ligája-résztvevő IFK Kristianstadnál dolgozott az utánpótlásban és a felnőtt edzői stábban. Emellett tapasztalatot szerzett taktikai elemzőként a svéd válogatottnál, valamint az ifjúsági válogatott másodedzőjeként is.

"Fiatal, ennek ellenére tapasztalt edzővel állapodtunk meg, aki mind a Ljubomir Vranjes által képviselt szakmai elképzeléseket, mind a válogatottak melletti munkát jól ismeri, és elkötelezett a magyar kézilabda-kultúra felé" - mondta Marosi László, a szövetség alelnöke, hozzátéve, a svéd Vranjes a szakmai stáb összetételét illetően is csapatban gondolkozik, ezért a folyamatos közös munka és közös gondolkodás híve, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedik a stáb új tagja.

Sätherström megbízatása a válogatottnál - Vranjeséhez hasonlóan - 2020. augusztus 30-ig szól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!