Szabó Tünde államtitkár a WADA elnökével egyeztetett

Sport, 2020.07.01

Online egyeztetett szerdán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Witold Banka, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága szerdai beszámolójában közölte: Witold Banka a WADA működésével összefüggő stratégiai célok és aktualitások egyeztetése miatt kezdeményezte az egyeztetést.

A WADA elnöke kiemelten fontosnak tartja az ügynökség és a tagállami kormányzatok közötti szoros együttműködést és szakmai támogató egyeztetéseket, ennek érdekében kereste meg a japán, a francia és a dél-afrikai sportminiszter után Szabó Tündét - áll az Emmi közleményében.

Witold Banka beszámolt a WADA új stratégiai célkitűzéseiről, a doppingellenőrzéseket érintő új innovációs tervekről, valamint arról, hogy a szervezet a versenyzők érdekeit és szerepét a korábbiaknál hangsúlyosabban szeretné működése középpontjába állítani.

Szabó Tünde üdvözölte a sportolóközpontúság előtérbe helyezését, szerinte ez a szemlélet tovább erősítheti a minél hosszabb sportolói karrierek alakulását egészséges és tiszta körülmények között.

A WADA-val való intenzív együttműködés Magyarország doppingellenes küzdelemben betöltött szerepét, szakmai befolyását is erősíti, ezért a felek arról állapodtak meg, hogy a jövőben rendszeresen, személyesen is egyeztetnek a doppingellenes küzdelemmel kapcsolatos kihívásokról, előrelépésekről - írta az Emmi szakállamtitkársága.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!