Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakáját

Sport, 2018.05.16

Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakája elnevezésű országos programsorozatot, amelyhez már 21 első- és másodosztályú labdarúgóklub csatlakozott.

Nemcsák Károly, a szervezőbizottság elnöke a szerdai sajtótájékoztatón azzal kezdte mondandóját, hogy a Múzeumok éjszakája és a Színházak éjszakája adta a szervezőknek az ötletet az új kezdeményezéshez.

"Már érezzük a pozitív hatásait ennek a két rendezvénynek, elsősorban a megítélésünk terén. Manapság nagyon fontos a személyes kapcsolatok kialakítása, ezért gondoltunk arra, hogy A Futball Éjszakájával próbáljuk meg szeretett sportágunkat, a labdarúgást népszerűsíteni és közelebb hozni a nézőkhöz" - fogalmazott a színész labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki bízik benne, hogy ennek hatására nőni fog a nézők száma a hazai stadionokban.

Nemcsák Károly hozzátette: minden NB I-es és NB II-es klubot megkerestek, s 21 egyesület már jelezte, hogy csatlakozni kíván az eseményhez. Többek között a Ferencváros, az Újpest, a Diósgyőr, a Debrecen, a Puskás Akadémia, az MTK, a Mezőkövesd, az ETO és Békéscsaba tervez különféle közönségprogramokat erre a napra.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője bejelentette: azért álltak a rendezvény mellé, mert annak célja beleillik a szövetség szakmai koncepciójába. A szóvivő bízik abban, hogy A Futball Éjszakája hatására egyre több fiatal szereti meg a labdarúgást, s kötelezi el magát a sportág mellett.

Borsi Dávid futsaljátékos, a szervezőbizottság tagja kifejtette, az országos program keretében szeptember 7-én 14 órától mindenki számára megnyílnak a legnagyobb hazai csapatok edzőpályái, öltözői, s kortól függetlenül bárki részt vehet kedvenc klubja, vagy bármely más csapat foglalkozásain. Hozzáfűzte: minden csatlakozó klub saját maga dönt arról, hogy pontosan milyen programokat szervez, ők legfeljebb ajánlásokat tettek. Sor kerül majd stadionlátogatásokra, bemutató edzésekre, kerekasztal-beszélgetésekre, klubtörténeti kiállításokra és vetélkedőkre, utánpótlástornákra, kispályás kupákra, illetve villanyfényes gálamérkőzésekre is.

Amint elhangzott, a központi eseményt az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában tartják, ahol a színész és az újságíró válogatott összecsapása zárja majd a programot.
Egyes rendezvényeken a részvétel részben előzetes regisztrációhoz kötött, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg június 15. után. A belépő gyermekek számára 100, míg a felnőtteknek 500 forint, amit az érdeklődők az első kiválasztott stadionnál válthatnak meg, s az ott átvett karszalaggal az összes helyszínre ellátogathatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!