Szezon közben váltott csapatot ifj. Grózer György röplabdázó

Sport, 2018.02.16

Az átigazolási időszak utolsó napján a Lokomotiv Novoszibirszktől korábbi csapatához, az ugyancsak orosz Belogorje Belgorodhoz szerződött ifj. Grózer György röplabdázó.

A 33 éves, német válogatott ütőjátékos tavaly nyáron tért vissza Európába három ázsiai évet követően. A Novoszibirszkkel a Bajnokok Ligájában bejutott az egyenes kieséses szakaszba, de az egyik legerősebb európai bajnokságnak számító orosz ligában jelenleg csak a hatodik helyen állt. Érdekesség, hogy Grózer kedden még BL-meccset játszott a Lokomotiv színeiben.

A 2014-ben világbajnoki bronzérmes röplabdázó 2012 és 2015 között már volt a jelenleg az orosz bajnokság második helyén álló Belgorod játékosa, akkor a csapattal orosz bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert.

Ifj. Grózer György ugyancsak válogatott röplabdázó édesapjához hasonlóan magyar-német kettős állampolgár. A Vasas utánpótlásában kezdett játszani, majd a Dunaferrben és a Kaposvárban szerepelt, 2002-ben pedig Németországba igazolt, ahol 2010-ig kétszer lett bajnok a Friedrichshafennel. Ezt követően két évig a lengyel Asseco Resovia Rzeszów csapatában röplabdázott, amellyel bajnoki címet és CEV Kupa-ezüstérmet ünnepelhetett, 2012-ben pedig a bajnokság legértékesebb játékosának választották. Később Dél-Koreában, Katarban és Kínában is eredményesen szerepelt.

A 2000-es évek második felében többször pályára lépett a magyar válogatottban, de később úgy döntött, a pályafutását szem előtt tartva a német színeket képviseli.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!