Szlovák jégkorongliga - Otthon győzték le a listavezetőt a Jegesmedvék

Sport, 2018.09.30

A DVTK Jegesmedvék csapata saját közönsége előtt 4-2-re legyőzte a forduló előtt listavezető érsekújvári együttest a szlovák jégkorongliga alapszakaszában.



Eredmény, szlovák liga (Tipsport):
DVTK Jegesmedvék-MHC Nové Zámky 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
---------------------------------------------------
a DVTK gólszerzői: Magosi (18.), Somogyi (23.), Crawford (37.), Pance (57.)


A két csapat legutóbbi összecsapását tavaly augusztusban a Visegrád Kupában, szintén hazai pályán a DVTK nyerte 4-0-ra, akárcsak MOL Liga 2014/15-ös fináléjának párharcát.

Miskolci támadásokkal indult a mérkőzés, a vendégek a harmad közepére vették át a kezdeményezést, és a játékrész végén több lehetőségük is akadt a vezetés megszerzésére. Egy gyors DVTK-kontrából mégis a hazaiak szereztek vezetést: Magosi Bálint a saját lövése után kipattanó korongra lecsapva juttatta csapatát vezetéshez a szünet előtt.

A második húsz perc elején emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, Somogyi Balázs pedig az alapvonalról lepte meg az érsekújvári kapust. A találkozó derekán Andreas Strauch életerős és pontos lövése révén szépített az Érsekújvár, a sorozatos miskolci kiállításoknak köszönhetően pedig lendületben is maradt. Egyenlíteni azonban nem tudott, a harmad végéhez közeledve visszaállt a DVTK Jegesmedvék kétgólos előnye a kanadai Nicholas Crawford precíz lövésével. Egy perccel később viszont újra csak egy gól volt a különbség, Juraj Jurík jó ütemben tette bele a botját egy lövésbe, a megpattanó koronggal pedig már nem tudott mit kezdeni Adorján Attila.

A záró felvonásban is egymást érték a DVTK kiállításai, ám a létszámhátrányban is állta az érsekújvári nyomást és remekül védekezett a legutóbbi idény Erste Liga-ezüstérmese. A diósgyőriek egy szép támadás végén a szlovén Ziga Pance góljával növelték előnyüket, amelyből már nem is engedtek a végső dudaszóig.

A DVTK Jegesmedvék nyolcadik meccsén negyedszer győzött a szlovák bajnokságban, az érsekújvári gárda pedig másodszor kapott ki.

A liga másik magyar együttese, a MAC Újbuda 6-3-ra kikapott Zsolnán. A fővárosiak egymást követő ötödik összecsapásukon maradtak alul a szlovák élvonalban.


További eredmény:
MsHK DOXXbet Zilina (szlovák)-MAC Újbuda 6-3 (2-0, 2-2, 2-1)
------------------------------------------------------------
a MAC gólszerzői: Klempa (21.), Brown (39.), Bodó (47.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!