Szőcs Bertalan vívóedző ereklyéit tartalmazó vitrint avattak az MTK zuglói sporttelepén

Sport, 2017.05.10

Az MTK Budapest zuglói sporttelepén szerdán felavatták a Szőcs Bertalan vívó mesteredző ereklyéit tartalmazó vitrint.

"Róla mindenki csak szépet és jót tud mondani. Mindannyian szerelmesek voltunk a vívásba, de ő volt a sportág legnagyobb lovagja. Rajta nem lehetett túltenni, a vívás volt az élete" - idézte fel a tavaly, május 22-én, életének 82. évében elhunyt mester emlékét pályatársa, Sákovicsné Dömölky Lídia.

A Lantos Mihály Sporttelepen lévő Szőcs Bertalan Vívóteremben rendezett ünnepségen elhangzott, hogy az edző 11 világ- és olimpiai bajnokot nevelt, közülük hatan - Mincza-Nébald Ildikó, Szőcs Zsuzsa, Várkonyi Marina, Bárány Árpád, Schmitt Pál és Szényi Péter - jelen is voltak a megemlékezésen.

Az MTK honlapjának beszámolója szerint a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke, Kulcsár Krisztián külföldi elfoglaltságai miatt nem lehetett jelen az eseményen, de levelében hosszasan méltatta a mesteredzőt. A MOB részéről Fábián László főtitkár vett részt az ünnepségen, aki - Deutsch Tamáshoz, az MTK Budapest elnökéhez hasonlóan - elsősorban Szőcs Bertalannak a vívás iránti alázatát és maximalizmusát emelte ki.

A megemlékezés zárásaként leleplezték a vitrint, amelyben - Udvarhelyi Gábor egykori szövetségi kapitány kezdeményezésére - a többi között mesterplasztront, sisakot és fegyvereket helyeztek el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!