Teniszcentrumot avattak Nyíregyházán

Sport, 2018.03.01

Húszmillió forintos beruházással téli játékra is alkalmas, modernizált teniszsátort avattak csütörtökön Nyíregyházán.

Teniszcentrumot avattak Nyíregyházán Az eseményen Poroszka Norbert, a Marso Tenisz Centrum ügyvezető igazgatója elmondta, a Marso Kft. 2017 végén vette át a helyi teniszklub működtetését. Az így létrehozott Marso Tenisz Centrum Egyesület a tehetséggondozás és utánpótlás támogatásáért, illetve a szenior- és szabadidőtenisz népszerűsítéséért fejlesztéseket indított el.

A létesítményben tizenöt salakos pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy vadonatúj, háromrétegű hőszigetelt teniszsátort alakítottak ki, amely három pályát fed le - ismertette az ügyvezető igazgató. Az átvétel óta a Marso húszmillió forintos beruházással nagyteljesítményű kondenzációs kazánt, valamint önindítós szünetmentes áramfejlesztőt épített be a teniszsátorba annak érdekében, hogy a leghidegebb téli napokban is játéklehetőséget biztosítson.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében arról beszélt, hogy a versenysport mellett nagyon fontos a szabadidősport támogatása is, mivel az állami cél az, hogy minden gyermek sportoljon.

"Ha a gyermekek sportosak lesznek, akkor az a család több tagját testmozgásra fogja késztetni, és ez fordítva is így van" - hangsúlyozta az államtitkár. Szabó Tünde szerint ehhez fejleszteni kell a sportlétesítményeket, Nyíregyháza ebből a szempontból pedig nagyon jó helyzetben van. Megemlítette, a nyírségi nagyvárosban 1925-ben alakult meg az első teniszegyesület, a százéves évfordulóra pedig további fejlesztéseket terveznek.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt mondta, a nyíregyháziak büszkék a pályafutását innen elindító, az idei Australian Openen nyolcaddöntős Fucsovics Mártonra.

"Azt szeretnénk, hogy a következő években ilyen tehetségeket neveljen ki a megyeszékhely" - tette hozzá. Kovács Ferenc szavai szerint a teniszt és más sportokat szolgálja majd a városi stadion fejlesztése is, amelynek eredményeként egy nyolcezer férőhelyes új arénát hoznak majd létre.

"A kiemelt sportágak közé kerülésével a tenisz komoly lökést kapott, s a cél az, hogy a sportágfejlesztési támogatások segítségével egyre kevésbé függjön a szülők anyagi erejétől egy új magyar tehetség kinevelése" - jelentette ki Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Teniszcentrumot avattak Nyíregyházán Teniszcentrumot avattak Nyíregyházán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!