Több mint 700 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Sport, 2018.06.08

Több mint 700 ezren vettek részt aktívan a múlt szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) tájékoztatása szerint pénteken ünnepélyes keretek között átadták Magyarország legsportosabb településeinek díjait. A ceremónián Czene Attila, az MSZSZ elnöke elmondta: az idei Kihívás Napján több mint 700 ezren összesen csaknem 58 millió percet mozogtak. A legsportosabb települések Nagynyárád, Csákberény, Szank, Jászárokszállás, Nyíradony, Kazincbarcika és Budapest IV. kerülete voltak. Az elismeréseket Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át.

Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményén idén 86 település, 221 tanintézmény, 17 tűzoltóparancsnokság és 83 munkahelyi csapat vett részt. Összesen 3 857 430 alkalommal sportoltak a napon, ami tekintve, hogy egy-egy sportaktivitásnak legkevesebb 15 percig kellett tartania, legalább 57 861 452 sportolással eltöltött percet jelent.

Az iskolák versenyében az Első Óbudai Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola és a Tiszadadai Holló László Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

A "Challenge Day" 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!