Tokió 2020 - A MOB örömtelinek tartja, hogy nem törölték a játékokat

Sport, 2020.03.24

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) örömtelinek tartja, hogy a törlés helyett a tokiói ötkarikás játékok elhalasztásáról született döntés.

"Felmérhetetlen munka áll most a szervezőbizottság, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a nemzetközi sportági szövetségek és a nemzeti olimpiai bizottságok előtt, hogy a halasztás minden részletét kidolgozzák. Bizonyosan hónapok, és nem hetek fognak ezzel eltelni, úgyhogy mindenki türelmére szükség lesz ahhoz, hogy a példátlan feladat elvégzéséhez szükséges idő rendelkezésre álljon" - olvasható a MOB keddi közleményében.

A MOB hangsúlyozta, hogy az olimpiai részvételhez kapcsolódó szervezési feladatait továbbra is ellátja, a következő időszak terhe az lesz, hogy a már lefoglalt, kifizetett szolgáltatásokat az eredeti menetrendhez képest átütemezze.

A MOB szerint a keddi döntéssel lehetőség nyílt arra, hogy az olimpiai eseményekre való felkészülés körülményei kiegyenlítődjenek, és a magyar sport az egészségügyi helyzet rendeződése után minél hamarabb visszatérhessen a szokott kerékvágásba, hogy "jövőre többen és erősebben legyünk ott Tokióban, mint azt idén képzeltük".

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden jelentette be hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztja és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!