Tokió 2020 - Bach aktivitásra buzdít

Sport, 2020.04.06

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke arra kért mindenkit, hogy a koronavírus-járvány idején is maradjon aktív, erős és egészséges, hogy aztán jövőre Tokióban az ellenálló képesség és a szolidaritás fesztiválját ünnepelhesse a világ.

A német sportdiplomata a hétfői "nemzetközi sportnap a fejlődés és béke jegyében" (IDSDP) előtt tette közzé felhívását.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által támogatott esemény a világjárvány miatt ezúttal arra fókuszál, milyen pozitív egészségi hozadéka van a sportnak és a fizikai aktivitásnak különösen most, amikor bizonytalanság uralkodik a világban. A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy mozogjon, őrizze meg egészségét és mutasson szolidaritást, mert a csapatszellem segíteni fog a világnak túljutni a jelenlegi kihíváson - írta az insidethegames.biz portál.

Bach ugyanezt az üzenetet közvetítette egy videoüzenetben, miközben szobakerékpározott.

"Most mindannyian ugyanolyan helyzetben vagyunk, egyikünk sem élheti a normális életét. Minden nap új utakat kell keresnünk, hogy túllegyünk ezen a válságon és ebben a sport és a fizikai aktivitás fontos szerepet játszik." - fogalmazott a NOB elnöke.

A tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották - bár az elnevezése továbbra is Tokió 2020 -, és a tervek szerint 2021. július 23-án kezdődik majd. Thomas Bach szerint a játékok az ellenálló képesség fesztiválja lehet, s annak az ünnepe, hogy a világ legyőzte a járványt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!