Tokió 2020 - Nem sportcélra is kinyit az evezős és kajak-kenu pálya

Sport, 2020.09.03

Nem sportcélú használatra is megnyitják a tokiói evezős és kajak-kenu pályát, melyen a jövő évre halasztott olimpiai és paralimpiai versenyek zajlanak majd.

Innentől kezdve különböző kulturális eseményeket, egyéb rendezvényeket lehet szervezni a Tokiói-öböl egy szigetén kialakított létesítményben, melyben televíziós stábok is forgathatnak. A lehetőség hétfőtől december 28-ig áll rendelkezésre az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal értesülése szerint.

A pálya megismerésére, gyakorlásra már a múlt hónaptól a sportolók rendelkezésére áll a komplexum, ugyancsak az év végéig.

A 2300 méter hosszú pályát és a hozzá tartozó létesítményeket egy korábbi szemétlerakó helyén alakították ki egy mesterséges csatorna mentén úgy, hogy a környezetében fásítást hajtottak végre.

A lelátón alapesetben 2000 néző foglalhat helyet, de a játékok idejére mobiltribünöket húznak fel, így akár 16 ezren is szurkolhatnak majd.

A szervezők júliusban jelentették be, hogy megnyitják az olimpiai versenyhelyszíneket a sportszövetségek számára, illetve közösségi használatra. Az elsők között tárta ki kapuit a szlalom kajak-kenu pálya és a Tacumi Uszoda.

Az ötkarikás helyszínek már régen készen állnak, mivel idén nyáron használták volna őket, de a koronavírus-világjárvány miatt az olimpiát és a paralimpiát 2021-re halasztották. Előbbi így július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következnek a paralimpiai versenyek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!