Tokió 2020 - Pigniczki Fanni optimistán várja az olimpiai kvalifikációs sorozatot

Sport, 2020.04.11

A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni a koronavírus-járvány miatti halasztások ellenére is optimistán várja az olimpiai kvalifikációs sorozatot.

A sportoló az M4 Sportnak szombaton elmondta, februárban Japánban edzőtáborozott, ahol csiszolgatta a gyakorlatait és újdonságokat is beépítettek a koreográfiákba. Először nagyon el volt keseredve, hogy az áprilisi világkupa-sorozatot és a májusi, kijevi Európa-bajnokságot is elhalasztották, mert úgy érezte, nagyon jó formában van, ráadásul egyelőre semmi információjuk nincs, mikor pótolják a versenyeket, mikor folytatódhat a szezon.

Pigniczki elárulta, eleinte nyomta a vállát az a teher, hogy 20 év után, vagyis Fráter Viktória sydneyi szereplését követően ő lehet a következő magyar ritmikus gimnasztikázó, aki ötkarikás játékokon szőnyegre léphet.

Hozzátette, a halasztások ellenére optimistán várja a kvalifikációs sorozatot, és nagyon szeretné kiharcolni a kvótát. Úgy érzi, a tavalyi, bakui világbajnokságon produkált összetett döntős szereplésével "jó pontokat szerzett" a bíróknál.

Jelenleg egyéni program alapján készül otthonában, az interneten kapja az edzésterveket és instrukciókat edzőitől, Lauber Zsófiától és Deutsch-Lazsányi Erikától. Ezen kívül rendszeresen tanul, sokat olvas, illetve a kertben napozik.

Pigniczki a tavalyi vb-szereplésével kivívta a jogot, hogy a magyarok képviseltessék magukat a Világjátékokon, amelyet a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt után 2022. július 7. és 17. között rendeznek az egyesült államokbeli Birminghamben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!