Tokió 2020 - Terepszemlén a kajak-kenusok

Sport, 2018.10.02

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) küldöttsége szerdán Tokióba utazik, hogy terepszemlét tartson a 2020-as olimpiára készülve.

Az MKKSZ keddi beszámolója szerint igyekeznek minél körültekintőbben felkészülni az ötkarikás játékokra, ezért két hétre kiutaztatnak nyolc versenyzőt és egy stábot Japánba.

A csapat dolga az lesz, hogy felmérje, mennyi idő kell az akklimatizálódáshoz, és hogyan lehet majd a helyi körülményekhez a leghatékonyabban alkalmazkodni a tokiói olimpia ideje alatt - írják.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint arra is kíváncsiak, hogy a 80-90 százalékos páratartalom és a 35-40 fokos meleg hogyan befolyásolja az átállást.

"Meg kell találnunk azt a legkisebb időintervallumot, amennyit majd kint fogunk tölteni az olimpián, ugyanis az ottani klímában történő edzések folyamatosan amortizálják a versenyzőket" - nyilatkozta.

A sportolók közül Medveczky Erika, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Tótka Sándor, Molnár Péter, Kopasz Bálint, Balla Virág és Takács Kincső utazik, és velük lesz három edző, valamint egy mérésekért felelős szakember, egy orvos és egy masszőr is.

Az olimpiai pályán nem engedélyezett az edzés, ezért a magyar küldöttség tagjai egy másik helyszínen mérik majd fel a körülményeket, majd a túra utolsó két napján Tokióba utaznak, hogy ellenőrizzék a szállást, az étkezési lehetőséget és az olimpiai pályát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!