Torna Eb - Magyar Zoltán: a női válogatott megőrizte a helyét az élmezőnyben

Sport, 2018.08.04

A magyar női válogatott megőrizte a helyét az európai élmezőnyben a Glasgow-ban zajló kontinensbajnokság szombati csapatdöntője során - így értékelte a csapat szereplését Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke.

A magyar válogatott csupán negyedszer került a nyolc közé az Európa-bajnokságok történetében: 1996-ban hatodik, 1998-ban hetedik, 2016-ban és most nyolcadik lett. Idén ráadásul legjobb összetett tornásza, a tavaly ezüstérmes, de jelenleg sérült Kovács Zsófia nélkül sikerült megismételnie két évvel ezelőtti teljesítményét.

A MATSZ sajtóközleményében Magyar Zoltán úgy fogalmazott, más csapatoknál is voltak hibák, de a Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára összeállítású magyaroknál csak hajszálon múlt, hogy nem végeztek előrébb.

"Mindenesetre a magyar válogatott megőrizte a helyét. Bemutattunk nagyon látványos, szép gyakorlatokat, az európai szövetségben is nagyon pozitív a hozzáállás a mieinkhez. Anyagerősen tornáznak, szép gyakorlataik vannak" - mondta a sportvezető.

Magyar Zoltán rávilágított, hogy a versenynaptár módosítása miatt a legjobbak pihenő nélkül versenyeznek, ezért is sok a sérülés, a rontás, ráadásul pihenőre ezután sincs lehetőség, mert kezdődik a felkészülés az októberi, dohai világbajnokságra.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára elmondta, az ellenfelek közül is többen elismerték, hogy sokat fejlődött a női csapat.

"Azért bennem van, hogy jó lett volna letenni a névjegyet egy ötödik hellyel. Csalódott vagyok, hogy a legtapasztaltabb versenyző vétett olyan hibát, amelyet ezen a szinten nem lenne szabad. Ez nem azt jelenti, hogy egyetlen versenyzőre lehet tolni a felelősséget, de ilyenkor a legtapasztaltabbnak kellene húznia a többieket, és ez most sajnos nem jött össze" - szögezte le.

Altorjai arra utalt, hogy az utolsó szer előtt a válogatott még az ötödik helyen állt, de Böczögő több hibát is vétett.

A skót nagyvárosban a felnőtt tornászoknak csapatversenyt, egyéniben pedig szerenkénti finálékat rendeznek - Dévai vasárnap ugrásban lesz érdekelt -, azaz idén az egyéni összetett nem szerepel a programban.

A junioroknál a Bácskay Csenge, Medved Regina, Schermann Bianka, Székely Zója, Szujó Hanna összeállítású csapat a kilencedik helyen végzett pénteken.

A férfi tornászok jövő csütörtöktől vasárnapig versengenek.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a tornán kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon, és a kerékpár kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!