Torna ob - Hétvégén rendezik a szerenkénti országos bajnokságot - ELŐZETES

Sport, 2018.07.13

Szombaton és vasárnap Budapesten rendezik a tornászok szerenkénti országos bajnokságát, amely a férfiak mezőnyében az augusztusi Európa-bajnokságon való szereplésről nem dönt.

A magyar szövetség sajtóközleménye szerint a glasgow-i kontinensviadalra a férfiak számára az első válogató múlt héten volt, a második pedig a jövő hétvégi román-lengyel-magyar verseny lesz Tatán, azt követően hirdetik ki az utazó csapatot.

A nők az Európa-bajnokság előtt már csak most lépnek a szerekhez a nyilvánosság előtt, vagyis a hétvégén adják elő utoljára a gyakorlataikat téthelyzetben.

"Ezen a versenyen fogjuk eldönteni az Európa-bajnokságra utazó csapatot, amit vasárnap hirdetek ki. Az országos bajnokságon Dévai Boglárka csak ugrásban fog indulni, szeretnénk, ha az Eb-re készülve bemutatná új gyakorlatát. A többiek négy szeren szerepelnek" - nyilatkozta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A Központi Tornacsarnokban sorra kerülő szerbajnokság mindkét napon 10.30-kor kezdődik. A férfiak szombaton talajon, lólengésben és gyűrűn, vasárnap pedig ugrásban, korláton és nyújtón szerepelnek. A nők az első napon ugrásban és felemáskorláton versenyeznek, a másodikon pedig gerendán és talajon.

A férfiaknál a BHSE tornászai közül Kállai Zoltán, Vecsernyés Dávid, Földes Márton, Vida Kornél, Csorvási Soma és Kiss Balázs, az FTC-Ybl Tervező részéről Babos Ádám, Boncsér Krisztián és az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard is indul. A nőknél ott lesz a mezőnyben az ugrásban Európa-bajnoki bronzérmes Dévai Boglárka, valamint többek között Böczögő Dorina, Makra Noémi, Al-Salty Dália, Fehér Nóra és Péter Sára is. A tavaly egyéni összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia hasizomsérülés miatt nem indul, és az augusztusi, glasgow-i kontinenstornát is ki kell hagynia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!