Tour de Hongrie - A CCC az ötödik World Tour-csapat a magyar körversenyen

Sport, 2020.07.17

Ötödik World Tour-csapatként a Valter Attilát is foglalkoztató CCC indulása vált biztossá az augusztus 29-én kezdődő Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A lengyel csapat legjobbjai közül a mezőnyverseny olimpiai bajnoka, a belga Greg van Avermaet és a világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin a magyar körversennyel egyidőben rajtoló Tour de France-on szerepel majd várhatóan. Ugyanakkor - amint a viadal honlapja kiemelte - elképzelhető, hogy a tavalyi magyar körverseny összetettjének harmadik helyezettje, a 22 esztendős Valter Attila ott lehet a mezőnyben a 41. Tour de Hongrie-n, amelyen a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz.

A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát: legalább tizennégy World Tour- és prokontinentális együttesnek kell rajthoz állnia. Korábban 14 csapat indulását jelentették be, a CCC már az ötödik World Tour-induló a holland Jumbo-Visma, az amerikai Trek-Segafredo, a Peák Barnabással érkező ausztrál Mitchelton-Scott, valamint az Israel Start-Up Nation után. A WT alatti besorolású, azaz prokontinentális istállók közül hat induló már biztos az ötnapos magyar körversenyen.



A Tour de Hongrie programja:
1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!