Tour de Hongrie - Eisenkrammer 21-24 magyar résztvevőre számít

Sport, 2017.11.24

Huszonegy-huszonnégy magyar kerékpáros indulására számít a 2018-as, immár 2.1-es kategóriára emelt Tour de Hongrie-n a verseny szervezőbizottságának elnöke, Eisenkrammer Károly.

"A résztvevőket illetően lefelé zárunk, tehát amatőr csapatok már nem jelentkezhetnek, csak profik" - mondta Eisenkrammer Károly az M4 Sport Sportreggeli című műsorában pénteken. Kiemelte: jövőre lehetőségük lenne a mezőny felét a topkategóriát jelentő WorldTour-csapatokkal megtölteni.

"Ettől most még messze vagyunk, egyelőre annak is örülünk, ha két-három WorldTour-csapat eljön Magyarországra" - tette hozzá Eisenkrammer.

A sportvezető kifejtette, amíg idén hat magyar csapat indult a Tour de Hongrie-n, addig jövőre kettőnek lehet meg az ehhez szükséges bejegyzése, mellettük még a magyar válogatott állhat rajthoz. Eisenkrammer megjegyezte, hétfős csapatlétszámmal számítva ez huszonegy magyar kerékpárost jelent, illetve további két-három magyar indulására számítanak, akik külföldi csapatokban profiként versenyeznek.

A jövő évi, sporttörténelmi Tour de Hongrie útvonalát februárban mutatják be. Eisenkrammer elárulta: lesznek változások az idei útvonalhoz képest, és miután a verseny kommunikációs eszköz, minél több olyan helyre igyekeznek elmenni, amelyet Magyarország szeretne magáról külföld felé megmutatni.

"Az első néhány napnak a Balaton a hangsúlyos helyszíne, majd az Északi-középhegység és Budapest" - nyilatkozta Eisenkrammer, aki célként jelölte meg, hogy minél több várat és szép várost érintsen a verseny.

A Tour de Hongrie jövőre augusztus 14-én rajtol és 19-én fejeződik be, a viadalon a nemzetközi szövetség (UCI) szabályai szerint mintegy 38 000 eurós (11,8 millió forintos) pénzdíj, valamint összesen 547 ranglistapont talál gazdára. Mindkét érték több mint duplája az ideinek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!