Továbbra is Deutsch Tamás a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke

Sport, 2020.06.29

Újabb négy évre Deutsch Tamást választották meg elnöknek a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) hétfői rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén.

Az MTK Budapest elnöki és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztét is betöltő sportvezetőt egyedüli jelöltként, nyílt szavazással, ellenszavazat és tartózkodás nélkül bízták meg a küldöttek 2024-ig a sportszervezet vezetésével.

A SOSZ elnökségébe ugyancsak egyhangú szavazással bekerült Czerpán István (elnök, Pécsi VSK), Gergely István(ügyvezető elnök, Bp. Honvéd SE), Kovács Antal (Atomerőmű SE), Mátyás Gábor (elnök, Dunaferr SE), Nyíri Zoltán (ügyvezető alelnök, Ferencvárosi TC), Őze István (klubigazgató, Újpesti TE), Sámuel Botond (elnök, Tatabányai SC), Sántha Gergely (elnök, DVTK SE), Ujhidy Tibor (elnök, Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér) és Zsoldos Péter (ügyvezető elnök, KSI).

A felügyelő bizottság tagja lett Hausz Gyula, a Főtaxi SE elnöke, Nagy József, a SOSZ korábbi elnökségi tagja és Szalai Miklós, az FTC gazdasági főigazgatója.

Köszöntőjében Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja kiemelte, hogy a sportegyesületek jelentik a sportmozgalom szívét, ezért azokat családtagként kell szeretni.

"A sportegyesületeknél ugyanis minden megtörténik, ami a sportban van" - fűzte hozzá a MOB tiszteletbeli elnöke.

Újbóli megválasztása után tartott beszédében Deutsch Tamás emlékeztetett rá, hogy amikor 2015 decemberében átvette a szervezet irányítását, 96 tagja volt a SOSZ-nak, jelenleg pedig már 518.

"A következő négy évben szeretnénk ezt a számot megduplázni, és megközelíteni az egykori 1100-as taglétszámot" - hangoztatta ez elnök. Kitért arra is, hogy az elmúlt négy és fél évben 950 millió forintot kaptak a kormánytól a kis- és közepes sportegyesületek fejlesztését célzó programokra, és a működési támogatással együtt az állami források meghaladták az egymilliárd forintot.

Deutsch ígéretet tett a kis- és közepes sportegyesületek támogatásának folytatására, a szétosztandó pénz mértékét pedig a 2024-es időszak végéig szeretné megháromszorozni. Beszédét azzal zárta, hogy eredményes egyesületek nélkül nincs esély a magyar sportban újabb aranykorra.

A küldöttgyűlés ugyancsak nyílt szavazással, egyhangúlag fogadta el a SOSZ 2019. évi szakmai tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló beszámolót, a felügyelő bizottságnak az utóbbihoz kapcsolódó jelentését, az alapszabály módosítását, valamint a SOSZ idei szakmai programját és költségvetését.

A rendezvény végén kitüntetéseket és elismeréseket nyújtottak át. Brüll Alfréd-díjat vehetett át Kiss Imre, a Csepel SC volt elnöke, a SOSZ alapító és tiszteletbeli elnöke. Díszoklevelet kapott Kubatov Gábor, az Ferencvárosi TC elnöke (távollétében Nyíri Zoltán vette át), Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke és Nagy József korábbi elnökségi tag, a felügyelő bizottság frissen megválasztott tagja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!