Túraautó-vb - Michelisz autója megsérült, öt kör hátránnyal ért célba az első hungaroringi futamon

Sport, 2017.05.14

Michelisz Norbert autója sérülése miatt ötkörös hátrányban a 15., utolsó előtti pozícióban zárta a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamát.

Túraautó-világbajnokság - A portugál Tiago Monteiro győzö Michelisz hatodikként végzett a szombati időmérőn, így a fordított rajtsorrend szabálya értelmében az ötödik rajtkockából indult. A rajtot remekül kapta el, az élen beragadt francia John Filippi mellett könnyedén elment, majd nagy csatába kezdett a svéd Thed Björkkel. A két autó rendkívül szorosan haladt egymás mellett, össze is értek, így sérülés miatt mindketten kénytelenek voltak hosszú időre kimenni a boxba. A magyar pilóta végül öt kör hátránnyal fejezte be a futamot.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Nagy Dániel 13., míg csapattársa, a francia Aurélien Panis - a korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia - 10. helyen zárt. A futamot Michelisz portugál csapattársa, a vb-pontversenyben éllovas Tiago Monteiro nyerte.

A WTCC fő viadala 13.45-kor rajtol, ennek Michelisz a hatodik pozícióból vág neki.

A túraautó Európa-bajnokság (ETCC) első vasárnapi futamán a Zengő Motorsport két versenyzője is dobogóra állhatott: Szabó Zsolt második, míg Nagy Norbert harmadik lett. Utóbbi a második verseny után is felállhatott a dobogó alsó fokára.


WTCC, Hungaroring, nyitófutam (12 kör, 52,572 km):

--------------------------------------------------
1. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic)
2. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée)
3. Robert Huff (brit, Citroën C-Elysée)
...13. Nagy Dániel (Honda Civic)
...15. Michelisz Nobert (Honda Civic) 5 kör hátrány
(MTI)

Galériánk

Túraautó-világbajnokság - A portugál Tiago Monteiro győzö Túraautó-világbajnokság - A portugál Tiago Monteiro győzö Túraautó-világbajnokság - A portugál Tiago Monteiro győzö Túraautó-világbajnokság - A portugál Tiago Monteiro győzö
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!