Tusványos - Egyetemista csapatot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia

Sport, 2018.07.25

Elsősorban egyetemistákból álló csapatot indít SAPIENTIA U23 néven a következő idénytől a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA).

Az erről szóló megállapodást Kató Béla, a Sapientia Alapítvány elnöke, Dávid László, a Sapientia EMTE rektora és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke írta alá szerdán a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az együttműködő felek feladatuknak tekintik a Székelyföldön felnövő új nemzedékek "egészséges és keresztény értékeken alapuló nevelését". Ennek érdekében összehangolt szakmai munkával, illetve erőforrásaik közös felhasználásával támogatják a versenysportban és egyetemi tanulmányokban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó székelyföldi fiatalokat.

Az SZJA célja, hogy a sportoló fiatalok fizikai fejlődése mellett hangsúlyosan segítse intellektuális és tanulmányi előmenetelüket is, ezáltal hosszútávon a jövő kihívásainak megfelelő és elsősorban szülőföldjükön boldoguló sportolói elitet hozzon létre - közölték.

A 2018/19-es jégkorongidénytől kezdődően az SZJA a román és magyar bajnokságokban egyaránt résztvevő, elsősorban egyetemistákból álló csapatot indít, amely a SAPIENTIA U23 nevet fogja viselni - tartalmazza a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban aláírt megállapodás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!