U19-es férfi röplabda Európa-bajnokság - Tomanóczy: meccseket akarunk nyerni

Sport, 2017.04.12

Tomanóczy Tibor szakvezető a nehéz sorsolás ellenére is szeretne csapatával meccseket nyerni az U19-es férfi röplabda Európa-bajnokságon, amely tíz nap múlva kezdődik Győrben és a szlovákiai Puhóban (Puchov).

"A sportág európai krémjének utánpótlása lesz itt ezen a rendezvényen, a szövetség felkészülten várja a tornát - mondta a szerdai, győri sajtótájékoztatón Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára. - Győr városával gyümölcsöző az együttműködésünk, hiszen tavaly az U19-es női Eb-t is itt rendezhette Magyarország, ugyancsak Szlovákiával közösen."

"Erős csoport a miénk, de nem szeretnék kifogásokat keresni: meccseket akarunk nyerni annak ellenére, hogy a címvédő lengyelek mellett az olasz, a bolgár, a belga és a orosz együttes is velünk egy csoportban szerepel. - fogalmazott Tomanóczy Tibor, a magyar csapat szövetségi edzője. Hozzátette: a tornára Szlovákiában készültek fel, majd Dunaújvárosban folytatták a munkát, és amit eddig terveztek, azt sikerült elvégezniük.

"Egy-két sérüléstől eltekintve jó ütemben haladunk a Belgium elleni Eb-rajt felé, amit már nagyon várunk." - mondta.

"Nem sok olyan vidéki város van Magyarországon, ahol annyi sporteseményt rendeznek, mint Győrött - jelentette ki Somogyi Tivadar alpolgármester. - Az U19-es röplabda Eb nemcsak a résztvevőknek, hanem a győri rendezőknek is remek felkészülés, egyben tesztverseny a júliusi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra."

A korosztályos Eb-t április 22. és 30. között rendezik Győrben és Puhóban. A szlovákiai csoportba a társházigazdák mellett Románia, Törökország, Finnország, Franciaország és Csehország került. A csoportokból az első két-két helyezett folytatja majd a győri elődöntőben, míg a 3-4. helyezettek az 5-8. helyekért küzdenek.

A torna első hat helyezettje automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF). Utóbbira a hetedik helyezett is kijut.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!